Jet Stream Jonna-Jet Set

Jonna har börjat leva upp till sitt racer-namn nu! :)

Idag på agilityträningen gick det hur fort som helst :o Jag har fått börja sätta henne i starten för att hinna med själv. ;)
Trots farten gick slalomet jättebra och kontaktfälten på balansen gick för det mesta bra också. :D Det är roligt att hon bilivit så snabb. Nu måste vi bara bli helt samspelta igen för att det ska gå superbra! :)

I tisdags var mamma ensam och tränade lydnad med Jonna och det gick tydligen sämre när jag inte var med.. :P Så på tisdag ska jag följa med igen. ^^

I torsdags invigdes det omtalde post-hotellet i Göteborg och jag var på deras invigningskonsert tillsammans med Erika och Seth. :) Vi såg Danny, Ulrik Munther, Fibes Oh Fibes, Tove Styrke och Timbuktu. Trevligt! :)

Just det.. I tisdags var jag hos hudläkaren, ÄNTLIGEN! Har gått runt med massa eksem och i stort sett ständig klåda i över ett år och bara fått starkare och starkare salvor som inte hjälpt speciellt mycket. Nu har jag fått reda på att jag har skrivhud. Jag är överkänslig mot att klia mig/skrapa på huden. Jag har haft eksem, jag har kliat på dem, kliandet har orsakat ännu mer irritation som har kliat, då har jag kliat mer och eksemen har blivit värre. En ond cirkel alltså! Så nu har jag fått allergitabletter jag ska äta för att det ska sluta klia och salvor till eksemen. :) Hoppas det försvinner nu!


Agilitytävling och musikvideoinspelning

Måndag:

Jag tog körkort! :D Och sedan delade jag ut mitt arrangemang till storbandet för första gången. Mycket nervöst men det lät bra! :)

Tisdag:

Jag följde med mamma och Jonna till deras lydnadsträningsgrupp i Hundstället Hjärtats inhomhushall. :)
Jonna var superduktig både för mig och mamma. Vi turades om att träna brukslydnad och rallylydnad och avslutade allt med en svinbra platsliggning! (Y) :D Jag gick och gömde mig, kom tillbaka, gick ett varv runt henne... Hon låg kvar! :D

Onsdag:

I onsdags efter skolan var jag hos Martin och vi firade vår 14 månaders-dag med att äta godis och se SVT versionen av Kronjuvelerna. Mysigt! :) <3

Torsdag:

Slutade sent, kom hem, pluggade....

Fredag:

Såg på The Voice Sverige med Martin :) <3

Lördag:

På lördagen blev det upp tidigt för att åka till Halmstad agilitytävling. :) Två hopplopp och jag och Jonna fick 15 fel + tidsfel i första och blev diskade i andra. Jag har väl inte så mycket att säga om loppen, lopp två sabbade jag själv ordentligt i alla fall. :P Lyckades till och med sparka på Jonna. :( Men det gick bra med henne som var det viktigaste!

Reflektioner över loppen:
- Jonna har lärt sig springa fort, VÄLDIGT fort!
- Eftersom hon vill springa fort slarvar hon i slalom för att komma fortare fram vilket bidrar till tidsfel eftersom vi måste ta om slalomet. Jag ska börja träna om det med bågar och få henne att förstå att det är okej om det går långsamare bara det blir rätt. :)
- Jag ska testa att inte tagga upp henne så mycket innan för hon har nog farten ändå och då kanske hon har med sig huvudet mer under loppet. :)

Söndag:

Heeela söndagen (nästan i alla fall) gick åt till att spela in musikvideo till Antons låt The Great Fall. Vi har en uppgift i skolan att göra en musikvideo och idag har alltså jag filmat allt till den. :) Jag, Anton och Simon har alltså sprungit runt i skogen halva dagen och frysit. :P Jonna hade dock väldigt kul i snön! :)

Eftersom vi inte hann till ridhusträningen så tränade jag istället slalom med Jonna i trädgården. Det gick jättebra, både med och utan bågar. :)

Nu blir det mat framför Så ska det låta och sedan blir det nog sängen. Är helt slut efter allt filmande. :(

Skola igen och ridhusträning

Nu är jag precis hemkommen ifrån agilityträning i ridhus. :) Jonna älskar verkligen att springa i svala ridhus :D
Hon var så sjukt taggad och fart hade hon hela träningen igenom. :)

I helgen har jag varit i stugan och Jonna har sprungit runt i skogen. :) <3

Det känns jobbigt att skolan börjat igen, jag är fortfarande inte helt kry. :( <3 Men efter att jag var på akuten i onsdags så verkar det inte vara lunginflamation utan fortfarande "bara" en lungsäcksinflamation.

I måndags klarade jag körteoriprovet så det kändes rikigt bra! (Y)

Nu ska jag göra lite plugg innan det blir för sent och imorgon ska jag ta mig en liten sovmorgon och gå upp och plugga lite innan skolan börjar kl. 13. :)

My Dog 2012

Nu är jag nyss hemkommen från My Dog och rallylydnadstävlingsdebuten (långt ord :P) ! :)

Jonna var ganska loj eftersom hon är otroligt morgontrött men jag försökte tagga igång henne så gott det gick. :) Väl inne på planen nosade hon en del på mattan och när hon insåg att hon inte skulle få något godis hur duktig hon än var blev hon frustrerad och hoppade på mig och skällde. :P Efter det "utbrottet" blev hon långsam och vid läggande under gång stannade hon upp och kollade lyckligt mot läktaren. Svansen gick men hon var helt okontaktbar.. Jag försökte med allt och fick på mig "större förarfel" då jag gick ut min position för att gå framför Jonna och vifta med handen framför hennes ansikte, då vaknade hon ur sin dvala och kunde utföra momentet. :P Efter det flöt det på riktigt bra och vi fick 4, 5 felfritt utförda skyltar. :D

Det hela resulterade i 57 poäng av 100 möjliga och det är jag jättenöjd med. Vi kom ju runt! :) <3 Vi fick plats 17 av ca. 28 startande och dessutom fick vi hederspris. :O

De delade ut priser till 1an, 2an, 3an och så valde domaren ut en som fick hederspris och det blev jag och Jonna. :O :D Jag hörde inte riktigt motiveringen eftersom jag inte trodde att det skulle bli jag men det var något i stil med att jag kämpade på och höll humöret uppe även om det gick som det gick. :P :D Jag gick ju runt där och skrek "Jonni-Bonni-Bonni-Bonni-Bonni" hela tiden och lockade på min zombie-hund. :P :) Så jag och Jonna fick springa fram till prisutdelningen och jag vann en tavla där det stod hederspris och en potatisskalare. xD :)

Jag är föresten på bättringsvägen nu vad det gäller min sjukperiod. :) Jag var på akuten i tisdags där jag fick reda på att jag har lungsäcksinflamation. :/ Det har jag nu fått smärtstillande tabletter för och även hostmedicin jag kan ta för att inte hosta. :) På tisdagskvällen hostade jag antagligen av ett revben eller fick en spricka i ett så det gör svinont på min vänstra sida när jag andas och rör mig. :( Det tar ju längre tid att läka än själva lungsäcksinflamationen. Men men, jag har i alla fall inte feber längre. :)

Gott nytt och år och fortfarande sjuk

Jag har inte så mycket feber längre men lite och jag har rethosta och är väldigt orkeslös. :(

Veckan har spenderats i stugan och jag har mest legat inne och kollat på House. ^^ Orkade gå med Jonna när hon spårade och på en promenad på nyårsafton men annars har jag varit inomhus.

Jag hoppas verkligen att jag blir frisk nu och slutar hosta så att jag kan sova bättre och bli piggare! Det är ju en vecka kvar till MyDog och min plan för lovet var ju att träna mycket rallylydnad vilket det inte blivit så mycket av. Inte heller har det blivit så mycket körteori och bilkörning som jag hade räknat med. :(

RSS 2.0